Foton på nätet

I vårt dagliga mediesamhälle ser man många olika jaktbilder efter en lyckad jakt. Man bör tänka till lite innan man lägger ut bilderna på nätet. Jägarförbundet har tagit fram lite riktlinjer vad man bör tänka på innan man lägger ut fotona. I samhället finns det väldigt många anti grupper som är emot all typ av jakt på djur. De tar alla chanser för att få publicitet samt skapa en negativ debatt emot oss jägare.
Man bör undvika bilder med blod och tarmar som ligger utanför djuret. Dessutom ska man inte förlöjliga eller nervärdera det fällda djuret o.s.v.
Många som lägger ut bilder säger, jag är med i en sluten grupp i Facebook fast det har ingen betydelse. Dessa tankar hjälper inte alls, dessa bilder är mycket lätta att kopiera och sprida ut till andra grupper. Saken har inte gjorts lättare efter terrordådet i världen, nu får vi ännu mer fokus på oss jägare.

Man kan se olika förslag från miljöpartiet som vill införa förbud jakt med löshund, något att tänka på när man lägger ut bilder/filmer. Nu är detta några år sedan man vill få igenom förslaget men man är på god väg att gehör för sina åsikter.
MP-förslag.
Man kan se en trend bland alla foton som läggs in, mer och mer tänker jägarna på etiska förhållande mellan jägare och det fällda viltet.
Exempel på ett nerlagt vildsvin. En korrekt etisk bild som visar respekt för djuret.


Bilder från Simon Johansson och Peder Nilsson.