Krav på åtelkamera

Det finns en uppsjö av kameror men vilken ska jag välja och vilka krav ska jag sätta?
Olika funktioner mms, mail, live, cloud tjänster eller om jag ska byta minne och kolla hemma.

  • Skifta minne på kameran är det enklaste sättet men du får aldrig veta om du har haft vildsvin på åteln förrän i efterhand.
  • MMS är ett enkelt sätt att få veta om du har vildsvin på åteln, ofta är det lite dyrare än andra alternativa lösningar. Nackdel är att det plingar i mobilen hela tiden om du inte stänger av funktionen. Några har också smskommandon som du kan styra kameran med.
  • Mail är ett mycket enkelt sätt att få veta att du har vildsvin, du kan ha en mail som enbart används till vildsvin.
  • Du kan hämta hem bilderna i cloud funktion (molnfunktion)
  • Live sändning är en ganska ny inom åtelverksamheten. Kräver mycket ström och en stor surfmängd, kan bli otroligt dyrt om man inte akta sig.
  • Batteritid är en viktig information att ha med sig,

Jag har provat många olika kameror men vissa har varit näst intill omöjliga att få dessa fungerar. Det finns olika sätt att kontrollera/styra kameran.
Min erfarenhet inom området, vad som funkar bäst är enkla kameror som är lätta att programmera bäst är en kombination mellan display/dator programmering.

Nästa fråga som brukar komma upp vilken operatör ska jag använda? Den bästa operatören som jag tycker är Hylte-sim. Den tar alla operatörer och den kostar ca 500kr/år.

Nästa steg är supporten är mycket viktig att ha med sig. Vet inte hur många samtal/mail jag har fått om jag kan hjälpa dem med sin kamera. I början var det roligt men idag är jag ganska less på dettaoch jag undviker i största mån om jag kan.

Mitt råd är köp ingen kamera genom wish eller något annat snabbköp om du inte har rätt kunskaper, allt för ofta får du ingen support och väldigt ofta har säljaren inga kunskaper dessutom hänvisar de till tillverkaren.

Om man kollar på FB eller andra forum så ser man att många inte får kameran att fungerar samt de sliter sitt hår i bitar. De är arg och ledsna förtvivlade över sitt köp.

Tänk till ett par gånger och ställ kraven innan du köper kameran att du har support med dig, om inte köp den inte.

Kameran som jag säljer har kombination av display/dator, den är mycket lätt att programmera och den har inga onödiga funktioner eller andra konstiga inställningar som ingen begriper.
Jag testar kameran mot kundens mail, innan kameran skickas.

https://grispersson.se/forsaljning/atelkamera/