Majs

Tyvärr har jag ingen majs att sälja.

Att vildsvinen älskar majs är ingen direkt nyhet, de kan göra nästan vad som helst för några majskorn, andra grödor går också bra som spannmål och ärter. Det gäller verkligen spinna på deras beteende när det gäller majs beroendet. Att köpa riktigt majs det lönar sig i längden. Den ska vara fri från stjälkar och annat bös o skit som kan stoppa foderautomaten. Det skall inte finnas massa majsmjöl i majsen eftersom detta sätter igen foderautomaten.

Det är lönar sig alltid att köpa i storsäck ca 500kg priset ligger ofta runt 5-8 kr/kg. Bäst är att köpa majsen på hösten när den skördas. Väntar man till våren så har priset ökat ca 1,50-2,50kr/kg.
Ukraina kriget har trissat upp priserna till skyarna, har man möjligheten att får ett pris som ligger kring 4-5kr/kg KÖP KÖP.

Många undrar hur ska jag förvara min majs, själv förvarar jag dessa i blå plasttunnor ca 120l
Som står i mitt garage som är ett kallgarage.

Majsen väger ca 0,8kg per liter majs 500kg ger ca 625l och i sin tur ger ca 5 tunnor.
Får ofta frågan hur får jag tag på dessa tunnor. Många annonser finns på blocket och priset brukar ligga mellan 100-150kr för en begagnad tunna.
Man kan också kolla med olika industrier där man bor risken är stor att de har tunnor till en billig peng eller så får du bjuda på fikabröd.

Normal majs Majs som är skördad för sent
Vilken majs skulle du vilja äta? Det skiljer 1kr/kg när jag köpte majs från två olika säljare.
Tänk på att det lönar sig alltid att skaffa kvalitets majs.

Tyvärr har jag ingen majs att sälja.