Inredning

Tänk på att vildsvinen har superhörsel eftersom det ett av de starkaste sinnena som de har förutom luktsinnet, drar de på sekunden när de hör ljudet ifrån dig. Det finns inget värre om du har suttit några timmar så kommer grisarna fram till åteln. Pulsen börjar öka på dig och du börjar sätta dig tillrätta och plötsligt knäpper till i stolen eller när du ska ta bössan så slår kolven till inredning i kojan eller något annat föremål som du har i din närhet. Jag har själv åkte på detta några gånger ojojoj vad arg jag har blivit på mig själv att jag inte kan vara tyst.

Man blir både stel och frusen därför är det mycket att man tänker på hur du skall sitta i kojan, med tanke på detta bör du hitta en bra stol som du kan sitta bekvämt. Ett bra tips att åka till bilskroten och köpa en begagnad bilstol. Bygg ställning av lite reglar som du kan skruva fast stolen i. Det finns några som bygger en säng så de kan lägga sig ner, sen har de en ljudförstärkare som är kopplad till deras hörselkåpor eller till en öronsnäcka.

Montera upp lite hyllplan så du har lite plats att sätta kaffe/te-koppen på eller andra saker som du har med dig. Det viktigaste av all är att du har ett bra stöd när du ska skjuta.
Jag har provat några kojor där skjutstödet har varit för låg/ hög och det har varit mycket svårt att skjuta grisarna. Se till att skjutstödet är beklätt så att ljud inte uppkommer när du lägger upp bössan samtidigt så gör du en björntjänst till dig själv du skyddar din bössa emot repor samt onödiga jack som kan uppkomma när du skjuter.