Majsbomb

Majsbomb – Vildsvinens favoritföda

En av vildsvinens favoritföda är förjäst majs, även känd som “majsbomb”. Det är en lockande och lockande doft som drar till sig grisarna till din åtelplats. Att skapa en majsbomb är enkelt, följ bara dessa steg:

  1. Ta en 10-liters hink och fyll den med majs och vatten. Vattennivån bör vara några centimeter över majsen. Se till att hinken inte är helt fullpackad eftersom majsen kommer att svälla under jäsningsprocessen.
  2. Placera hinken på en plats med jämn temperatur, undvik för kallt väder. Vanligtvis räcker rumstemperaturen för att starta jäsningsprocessen, men du kan behöva experimentera för att hitta den optimala temperaturen.
  3. Efter ett tag kommer det att börja bubbla i hinken. Då är det dags att tillsätta mer kolhydrater som socker, öl eller liknande. Detta kommer att få jäsningsprocessen att fortsätta. Se till att det bubblar igen efter att du har tillsatt mer kolhydrater.
  4. Efter 1-3 dagar kommer bubblandet så småningom att sluta. Då är majsbomben klar. Det brukar ta cirka 1-2 veckor för jäsningsprocessen att vara helt färdig. Notera att du kan avsluta processen tidigare, men för att uppnå den önskade doften är det bäst att vänta tills bubblandet har slutat helt.

Recept för Majsbomb i en 10L-hink:

  • 5-6 liter majs
  • 1 paket jäst
  • 1-2 kg socker

Ett tips är att experimentera med att tillsätta lite öl, melass eller anis för att ge majsen en annan doftkaraktär. Tänk på att använda naturliga oljor istället för kemiska dofter för att locka grisarna till åteln.

Lycka till med att skapa din egen majsbomb och locka till dig vildsvinen till din åtelplats!