Media

Den sista nummer av jakt journalen (Nr4 2016), finns det en artikel av Mikael Grennard ”Jägarmässigheten Haltar” Mycket intressant artikel och jag måste hålla med Mikael om detta. Han har rätt till 100%, vi jägare måste börja tänka lite innan vi lägger ut bilder samt när vi kommentarer olika inlägg. När en jägare lägger upp bilder på sitt skjutna vildsvin, då fälls olika kommentarer direkt. När man läser de kommentarer som fälls i olika inlägg så blir man väldigt förvånad. Idag har de allra flesta jägare har idag jägarexamen bakom sig. Man kan ju undra om jägarexamen lär ut felaktiga beteende eller vad är det som går fel! Man slänger skit på varandra som det vore rena gängslagsmålet.

Nu brinner jag för vildsvinen tycker att det är ett underbart djur som man kan jaga 365dagar och 24 timmar om dygnet. Det finns inget annat djur som man kan jaga så i vår svenska fauna.
De sista åren, så kan man se en attitydförändring hos jägarna. Det verkar som man har förlorat respekten man ser vildsvinen som råttpest.
Det finns olika artiklar som på visar hur vi jägare skiter i hur vi behandlar vildsvinen.
Kommentarerna som fälls är många:

  • Folk ska bara klaga. En död gris är en bra gris oavsett om det är en sugga eller ej.
  • Jo tack avundsjukan är ett faktum tyvärr.
  • Fan att folk orkar, en blind att det är en lovlig gris på bilden annars har han världens största bössa!!!!!!
  • Nu vill jag inte se en enda jävla onödig kommentar ifrån dig. Du kommer bli anmäld nu är trött på dina onödiga kommentarer hela tiden.
  • Haha behöver inte ta några bilder på underkäken för att bevisa något jag vet själv att jag skjutit rätt och det räcker för mig.

Bönderna skriker och klagar eftersom vildsvinen äter upp grödorna samtidigt odlar grannbonden sockerbetor som säljs till jägarna som i sin tur matar vildsvinen ”en nerver end story”
Dessutom tror många, om man skjuter ledarsuggan så minskar man stammen men ack vad de har fel.
De ökar p.g.a. att ledarsuggan skjuts så splittras stammen och gyltorna går i brunst eftersom ingen ledare håller samman gruppen.
Man skjuter suggor som har kultingar ”dessa tar jakthunden hand om senare” Det verkar som man har förlorat respekten.

Detta kommer att slå tillbaka till oss, var finns sunt förnuft samt respekten emot varandra.
Mitt bästa råd är att inte lägga ut några bilder om du måste göra det tänk igen vad vill du säga med bilden.
Tänk igenom vad du skriver så du inte får några påhopp eller spydiga kommentarer mm.

Uppdaterad 2017-01-05